sâmbătă, 16 ianuarie 2016

Faza 3-*Incubare si Incubator*




Ce este Incubarea: cresterea si dezoltarea Miceliului, si va fi completa cand compostul vostru va fi impanzit total, devenind alb.
Faza de incubare este foarte importanta, trebuie sa fie facuta corect respectand parametrii de baza.

Locul unde veti pune compostul va fi incubatorul.
Incubatorul ar trebui sa fie separat (daca folositi metoda cu saci) de spatiul unde vor creste ciupercile (camera de fructificare).


Cum amenajam Incubatorul:
Pe jos ar trebui sa fie beton, daca nu, intindeti pe toata suprafata o folie de nylon, puteti sa puneti rafturi pana la 3 nivele in acest fel vor intra mai multi saci, pe jos aveti nevoie de tub de picurare pentru a crea o umiditate constanta.

Trebuie sa va ganditi si la incalzire, o metoda care v-ar tine controlata temperatura cu un termostat.
Aveti nevoie de lumina cand trebuie sa controlati si sa lucrati in incubator, deci aveti nevoie macar de un bec.
Parametrii pe care trebuie sa-i respectati in faza de incubare valabili pentru majoritatea speciilor de ciuperci:
-          temperatura ar trebui sa fie constanta zi-noapte 22-28 grade, prezenta termometrului este indispensabila
-          daca temperatura este prea scazuta, durata de dezvoltare a miceliului va
fi mai lunga cu posibilitatea aparitiei mucegaiurilor
-          daca va fi prea ridicata exista riscul ca miceliul sa se supraincalzeasca, in consecinta se dezvolta mucegaiuri
-          umiditatea in jur de 70%, de aceea higrometrul este foarte important
-          nu este nevoie de lumina
-          schimb de aer nu trebuie
Timpul de incubare  tine de la 15-21 zile depinde de hibrizii folositi, oricum sacii trebuie sa fie complet albi.

P.S. Daca acest articol ti-a fost util, lasa-ne un comentariu si distribuie, Multumesc





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu