miercuri, 20 ianuarie 2016

Miceliu - Prezentare Generala


Probabil stiti ca ciuperca in sine nu este altceva decat corpul fructifer generat din miceliu ( care este aparatul vegetativ al ciupercii), si este responsabil de eliberarea sporelor, pentru a permite reproducerea.


 Deci recoltarea unei ciuperci se aseamana mai mult cu recoltarea unui fruct, decat cu taierea unui pom. 

Acestea fiind spuse, primul obiectiv pentru cine vrea sa se apropie de cultivarea ciupercilor trebuie sa fie acela de a obtine, intocmai, miceiul. In natura acesta se prezinta ca si un mucegai compact, se gaseste sub pamant, sau in trunchiurile de lemn in plin proces de putrezire sau nu.




Contrar a ceea ce necunoscatorii cred adesea, pentru a obtine in mod artificial ciuperci nu se pleaca niciodata de la spore, ci chiar de la miceliu. Ca si toate organismele vii si miceiul este dotat cu un patrimoniu genetic, deci ar putea fi cel mai rezistent si prolific, cel mai slab, si chiar incababil de fructificare. 



In realitate caracteristicile miceliului deriva de la calitatea sporelor care l-au generat, de la spore slabe se va genera miceliu slab. Asadar pentru cultivare va fi necesara utilizarea miceliului  mai puternic si rezistent,  caruia i-a fost deja testata capacitatea de fructificare.





Daca acest articol ti-a fost util, distribuie acest link- Multumesc

Magazin on-line



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu