joi, 31 martie 2016

*Inocularea cerealelor* cu Cultura Lichida pentru obtinerea Spawnului

Desigur, inainte de a citi acest articol trebuie sa cititi articolele precedente referitoare la obtinerea culturii lichide si cum se sterilizeaza cerealele.
Ei bine, este timpul sa inoculam cerealele cu LC pentru a obtine Spawnul.


Pregatim o seringa noua si trecem la fapte, intr-un mediu cat mai curat posibil sau in cazul in care v-ati pregatit un glove box si  mai bine.


In primul rand stergem cu grija usita(locul)de inoculare al borcanului de LC cu un tampon de vata sau o discheta demachianta, imbibata in apa oxigenata.
Acest lucru facut, luam un alt tampon inmuiat si-l pozitionam deasupra usitei de inoculare, asa distrugem eventualii contaminanti ramasi.

Acum  trebuie sa actionam cat mai rapid si aseptic posibil: scoatem seringa din ambalaj si rapid introducem acul (18G) in usita de inoculare, inclinam borcanul cat este necesar astfel incat acul sa ajunga la lichid. 


Atentie sa nu udati filtrul, pentru motivele deja cunoscute!
Obiectivul nostru este sa reusim sa aspiram cat mai mult miceliu posibil in seringa: in timpul cresterii miceliu o masa unica, care nu trece usor prin ac.

 Din acest motiv trebuie “rupta” in filamente masa de miceliu aspirand si sufland de mai multe ori lichidul. 
Toata procedura trebuie, evident,  facuta  fara a scoate acul din borcan.
Dupa ce am reusit sa aspiram o cantitate suficienta de miceliu, putem sa scoatem acul din borcan.
Ajunsi in acest punct este bine sa sterilizati acul seringii cu flacara, inainte de a inocula punga, daca lucrati in interiorul glove- boxului desfaceti capacul cu filtru si pulverizati in interior un pic de lichid, cat mai rapid posibil.


Daca nu aveti glove-box trebuie sa injectati lichidul intepand punga in cel putin doua puncte diferite tinand pe ac un tampon de vata imbibat in alcool sanitar, apoi acoperiti gaura cu o bucatica de banda izolanta.
Cu putina atentie e posibil sa inoculati diferite pungi cu o singura seringa de LC, e suficient ca in fiecare sa ajunga cateva filamente de miceliu.




Daca acest articol ti-a fost util, lasa-ne un comentariu si distribuie, Multumesc

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu