miercuri, 15 iunie 2016

“Dacă vrei cu adevărat să faci ceva, vei găsi o cale, dacă nu, vei găsi o scuză.”(Frank Banks)


M-a impresionat acest aforism, şi-l găsesc într-adevăr inspirat şi adevărat.
De câte ori  ţi s-a întâmplat şi ţie să renunţi la ceva sau să găseşti o mare de scuze pentru faptul că nu ţi-ai atins obiectivul.
Câteodată ţi se întâmplă să spui că vrei asta sau cealaltă, dar apoi realizezi, că nu eşti dispus să faci tot ceea ce este necesar pentru a obţine acel ceva, şi atunci începi să găseşti scuze, cu tine însuţi şi cu ceilalţi, mai mult sau mai puţin valide care te-au îndepărtat de ceea ce în realitate nu vroiai cu adevărat.
Există totuşi situaţii în care nici o scuză nu ţine, în care fiecare acţiune a ta şi fiecare gând al tău este orientat spre a obţine ceea ce doreşti cu toată fiinţa ta.



Această dorinţă arzătoare te duce să cauţi soluţii infinite chiar şi în mijlocul celor mai disperate dificultăţi ca şi cum nimic nu te-ar putea opri din acel drum şi în obţinerea a ceea ce într-adevăr vrei cu toată fiinţa ta.

Soluţia ar fi cea de a te opri într-adevăr să reflectezi asupra a ceea ce vrei, iar dacă ceea ce crezi că vrei este într-adevăr important pentru tine, dacă este în concordanţă cu valorile tale profunde, doar atunci poţi  să începi să reacţionezi, să întreprinzi acea stradă cu determinare necesară pentru a obţine ceea ce vrei, pentru că numai atunci nu va mai fi scuză care să ţină şi vei găsi numai soluţii şi vei fi deci într-adevăr dispus/ă să iei iniţiativă şi nimic sau nimeni nu te va putea opri.
P.S. Daca acest articol ti-a fost util, lasa-ne un comentariu si distribuie, Multumesc

Un comentariu: