miercuri, 6 iulie 2016

Cea mai bună răsplată pentru munca făcută nu este ceea ce se obţine din ea, ci ceea ce se devine datorită acesteia. (John Ruskin)


Cum să nu fii de acord cu această frază, orice efort, fie el fizic, mental sau de orice alt tip generează o creştere personală profundă.
Noi toţi am avut dificultăţi în viaţă şi în fiecare zi oamenii sunt angrenaţi în depăşirea celor mai diverse obstacole.

Acum imaginează-ţi că  te întorci cu mintea la o perioadă dificilă din viaţa ta, în care traversai momente extrem de grele şi focalizeză atenţia ta asupra a ceea ce simţeai în acele momente înăuntrul tău, în timp ce erai ocupat să depăşeşti acele dificultăţi.

Fiecare dintre voi are reacţii diferite, rememorând acele momente, poate că cineva se simte motivat, alţii se simt puţin confuzi, în timp ce alţii sunt total dezamăgiţi, nu suntem toţi la fel în acestă lume, din fericire!!


Dar, dacă te gândeşti bine, vei fi probabil de acord cu mine că odată depăşite acele dificultăţi, te simţi imediat mai bine, mai puternic şi pregătit să înfrunţi orice altă provocare, fără a te mai gândi la toate eforturile făcute anterior.

Cred cu tărie că fiecare dificultate aduce cu ea mari învăţături şi ne ajută să devenim mai puternici, desigur, trebuie să ştim să culegem care sunt acele învăţături, şi pentru a face acest lucru trebuie să ştim să ne punem întrebările potrivite. Cele pe care eu le folosesc sunt:

-         Ce pot eu învăţa din asta?
-         Ce e bun în toate astea?
-         Cum şi de ce toate astea mă vor face mai puternic data viitoare?
Şi tu?care sunt întrebările pe care ţi le pui în momentele dificile şi ce ai devenit datorită lor?

Dacă reflectezi bine, şi tu ca şi marea majoritate a oamenilor ai devenit chiar mai puternic decât înainte.

P.S. Daca acest articol ti-a fost util, lasa-ne un comentariu si distribuie, Multumesc











P.S. Urmareste-ne si pe Facebook!
https://www.facebook.com/claudioalina.fogli

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu