miercuri, 10 august 2016

De ce ar trebui să consumăm Ganoderma(Reishi)??????


 PENTRU A AVEA ACESTE BENEFICII!!


Iată sintetizate toate acţiunile benefice ale ciupercii:
1)     acţiune analgezică
2)     acţiune antialergică
3)     efect preventiv împotriva bronşitelor, stimulând regenerarea epiteliului bronhial
4)     acţiune anti-inflamatoare
5)     acţiune antibacteriană, în mod particular împotriva stafilococilor, streptococilor şi pneumococilor
6)     acţiune antioxidantă
7)     acţiune antitumorală
8)     acţiune antivirală, inducând producerea interferonului, scăderea tensiunii arteriale
9)     acţiune cardiotonică, reducând nivelul de colesterol fără nici un efect asupra trigliceridelor şi îmbunătăţirea hemodinamica a arterelor coronare
10)  acţiune relaxantă asupra muşchilor
11)  reduce stresul, anxietatea şi senzaţia de oboseală
12)  protejează ficatul
13)  imbunătăţirea funcţiilor corticosuprarenale

Reishi conţine peste 150 de substanţe bioactive (printre care aminoacizi, vitamine şi minerale), utile pentru diverse funcţii ale organismului nostru.
În urma experimentelor de laborator, s-a dovedit că Reishi acţionează pozitiv pe subiecţi cu diabet, hepatită, artrite reumatoide şi sindrom de oboseală cronică.
Ganoderma Lucidum s-a constatat, având efecte antibacteriene şi antivirale, în special împotriva virusului HSV-1, HSV-2 şi virusul gripal.




Studii clinice şi experimente pe diferiţi pacienţi au confirmat surprinzătoare efecte antitumorale ale ciupercii Reishi.
Testele au demonstrat o îmbunătăţire a calităţii vieţii în 65% dintre pacienţii afectaţi de cancer. Utilizarea  sa este apreciată în special în ceea ce priveşte  capacitatea de a reduce efectele imunosupresoare ale chimioterapiei şi radioterapiei.

Studiile de laborator au demonstrat efecte semnificative antineoplastice împotriva anumitor tipupri de cancer, inclusiv cancerul ovarian epitelial. Mecanismele cu care Ganoderma Lucidum poate acţiona asupra celulelor tumorale nu au fost încă confirmate, deşi,  probabil corelate la inhibarea angiogenezei (adică formarea de noi  vase de sânge create pentru a furniza nutrienţi tumorilor) şi migrării celulelor tumorale.

Extractele de Ganoderma Lucidum au fost deja utilizate în produsele farmaceutice comerciale pentru a suprima proliferarea celulelor tumorale.
Beneficii asupra sistemului cardiovascular.
Comunitatea ştiinţifică pare să fi demonstrat efectele pozitive ale ciupercii asupra sistemului cardiovascularşi, în special, asupra  patologiilor legate de hipertensiune.



Principalele principii active ale ciupercii Reishi sunt triterpenele şi acizii ganoderici, aceştia din urmă deosebit de importanţi, deoarece pot atenua alergiile comune şi îmbunătăţi funcţiile hepatice.

Rezultate
Rezultatele obţinute din utilizarea ciupercii variază de la individ la individ. În mod normal, se pot observa beneficii deja după zece zile, în timp ce pentru rezultate mai însemnate este necesar să se aştepte circa două luni.
Pentru a îmbunătăţi efectele acestei ciuperci se recomandă consumul ei zilnic şi multă apă,  astfel încât să favorizăm eliminarea substanţelor toxice.

De asemenea, este recomandabil să luaţi vitamina C impreună cu Reishi pentru a ajuta corpul să absoarbă principiile active conţinute în ciupercă.
Studiile au arătat că, de fapt,  vitamina C ajută la ruperea legăturii polizaharidelor complexe în părţi mai mici mai uşor de gestionat şi asimilat pentru corp.

Cine poate consuma Reishi
Nu numai  persoanele care suferă de diverse boli, cât şi persoanele perfect sănătoase. Principalul avantaj în consumarea Ganodermei constă în capacitatea de a stimula sistemul imunitar şi, ca atare utila şi persoanelor  sănătoase.

Numai cei alergici la ciuperci sau cei care au suferit un transplant ar trebui să evite consumarea , precum şi cei care iau medicamente imunosupresoare, anticoagulante şi antiagregante plachetare.








Un comentariu: