miercuri, 28 septembrie 2016

3 Intrebări despre Eşec şi 3 Răspunsuri Neobişnuite














1) Ce este Esecul?

Mulţi consideră eşecul (sau mai bine zis a comite erori, a greşi “drumul”), o stare de înfrângere ireversibilă; 9 persoane din 10 simt că eşecul ar însemna”a pierde”, a fi ucişi social, în viaţa de cuplu sau în viaţa persoanlă.

O prostie incredibilă!
Eu mi-am rupt tiparele mentale de mult timp şi am început să privesc cu alţi ochi eşecul, NU ca pe o condiţie de “pierdere sau înfrângere”(rău) Nu ca o condiţie de “răscumpărare sau revanşă”(bine), ci mai degrabă ca pe o simplă abilitate de dezvoltare.

Şi dacă doreşti să treci dincolo de mediocritatea căreia îi eşti destinat, vei fi constrâns s-o dezvolţi. Fie că-ţi place sau nu.
Obişnuieşte-te să suferi un eşec, să greşeşti, să faci erori, dar mai ales să le faci în grabă, astfel încât să reuşeşti să mergi mai departe cât mai repede posibil, aceasta este o abilitate care vindecă mintea, corpul şi spiritul.
Este adevăratul lucru care te poate duce la excelenţă, devenind mai bun, în orice domeniu.














De când am început să văd eşescul ca pe o abilitate de dezvoltare, viaţa mea a devenit mai plăcută, mai puţin severă, mai uşoară. Totul s-a simplificat.
Desigur, dacă vrem să analizăm cuvantul “eşec” în sensul său negativ, atunci ar putea însemna lucruri diferite şi atinge contexte diferite.


Daca doresti sa primesti GRATIS Ebook-ul nostru:
Tehnica de Cultivare a Ciupercilor Pleurotus pe Compost in Saci
Trimite-mi cererea ta la aceasta adresa de e-mail

Sunt de acord cu cine afirmă că eşecul cel mai mare este renunţarea, resemnarea. În acest sens nu este un învins cel care cade.
Este un adevărat învins cel care cade şi nu are puterea sau curajul să se ridice.
Este un adevărat învins cel care nu ia niciodată decizii, corecte sau greşite, important să le ia. Cine rămâne mereu într-o “zonă de umbră”.


Este de asemenea, un adevărat învins, cel care ia decizii pe jumătate, adică, cel care înţelege importanţa punerii in “acţiune” a acelei decizii, dar apoi o amână la infinit.
În opinia mea, eşecul prin excelenta este nu doar “a nu face”, dar mai ales “a nu vrea să faci erori”.



Fiindcă dacă nu greşeşti niciodată, arată doar faptul că niciodată nu te arunci în nimic în viaţă(nu încerci nimic, rămâi mereu în zona ta de confort).
O altă interpretare care personal îmi place foarte mult, şi anume, eşecul este un “rezultat” diferit faţă de aşteptările noastre, dar din care putem să obţinem o comoară. Într-adevăr un concept de luptă la nivelul minţii.

2) De ce oamenilor le este aşa de frică de Eşec?

Potrivit observaţiilor mele acest fapt se întâmplă din două motive:
#1.Frica de judecata altora( şi de emoţiile legate de acea
judecată, cum ar fi anxietatea, ruşinea, jena, vina, dispreţul).
Oamenilor nu le place să se implice, să intre în joc, pentru că intrarea în joc înseamnă de la început acceptarea posibilităţii de a pierde.

Dar acest lucru pentru mintea egotică este innaceptabil.
Mintea egotică nu vrea niciodata să piardă.
Este programată să se teamă de judecata negativă a celorlalţi (şeful, soţia, rudele, prietenii), aşadar să se teamă de înfrângeri.
De ce? Pentru că toţi am vrea să încercăm să evităm jena şi ruşinea succesive acceptării că am greşit ceva.




Pentru că, dacă facem o eroare, dacă nu reuşim, atunci înseamnă că suntem mai puţin dotaţi decât ceilalţi.
Ne simţim inferiori. Pentru că aşa a fost condiţionat şi programat creierul nostru încă de când eram mici.
#2.Frica de responsabilitate( refuzul de a creşte, dorinţa de a rămâne copii)
Un alt motiv foarte important pentru care multor oameni le este frică de eşec, este că ei cred că este posibil să facă lucruri ”furând experienţă altora”, urmând logica dacă nu fac nimic, nu risc nimic”. O capcană monstruoasă!

Ei sunt adepţii mentalităţii “o faci tu în locul meu”. Aceşti oameni nu vor invăţa niciodată nimic.
Ei nu-şi asumă riscuri, ei evită experienţa, ca să nu greşească, tocmai acest mod îi ţine lipiţi în banala mediocritate, în timp ce trăiesc o viaţă pasivă şi nefericită, făcută din alegeri pe care alţii le-au determinat pentru ei, până în ultima clipă a vieţii lor.

3) De ce nu trebuie să ne tem de Eşec:

Pentru că este mult mai bine să susţii greutatea ”trecatoare” a unuia sau mai multor eşecuri, mai degrabă decât să te condamni pe viaţă la susţinerea greutăţilor permanente” a proprilor regrete.
Acest lucru nu înseamnă că nu putem, de asemenea, simţi teama de eşec. E imposibil să nu-ţi fie frică de eşec.
















Cu toate acestea...noi putem dezvolta curajul de ”a greşi”, de a face erori în mod voluntar. Într-un fel să dezvoltăm tocmai o disciplină” a eşecului.
Iată ce vreau să spun. Să ai curaj nu înseamnă că nu te mai încearcă sentimentul de teamă de eşec.
Înseamnă să adunăm această teamă în noi şi apoi, să alegem să ACŢIONĂM, în ciuda acestei nenorocite de frici de eşec care bubuie în interiorul fiinţei noastre, ne terorizeză în fiecare secundă, ne distruge la fiecare pas.

Numai în acest mod nu vom fi niciodată învinşi. Este unicul mod de a trăi din plin viaţa noastră.
La urma urmei, gândeşte-te, este singurul lucru care uneşte oamenii de succes. Tuturor acelora care au făcut istoria Umanităţii, le era frică de eşec, dar în ciuda acestei temeri, luau decizii rapide şi acţionau.

Eşecul este un pas spre Succes.

P.S. Daca acest articol ti-a fost util, lasa-ne un comentariu si distribuie, Multumesc

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu