luni, 5 septembrie 2016

Pasteurizarea si Selectivitatea!!! Doua Secrete Fundamentale pentru Obtinerea unui Substrat Optim pentru Ciuperci

Pregătirea Substratului pentru Ciuperci presupune, obligaţia din partea ciupercarului a unei minime cunoştinţe ştiinţifice  de bază corelată cu experienţă.



Eu când prepar substratul, ţin neapărat ca suplimentele să fie amestecate perfect cu paiele.
Uniformitatea perfectă a Substratului este foarte importantă.
Altfel neuniformizarea poate duce la contaminări dacă substratul este prea bogat în suplimente sau la producţii neregulate.

Tehnica de Pasteurizare a Substratului pentru Champignon este net diferită de cea utilizată la cultivarea ciupercilor Pleurotus.
În ultimele decenii, tehnica de pasteurizare a substratului pentru ciuperca de bălegar a evoluat foarte mult.
Iniţial, masele de gunoi, puse în stivă, se lăsau la fermetat în aer liber sub copertine.


Acum, mai ales, pentru aspectul legat de impactul ambiental, masele de substrat sunt fermentate în tuneluri.
Partea inferioară(pardoseala) acestor tuneluri este perforată şi traversată de aer în suprapresiune astfel încât masele nu  devin anaerobe.
La fel de importantă este şi oxigenarea care are influenţă asupra temperaturilor şi instaurării unei anumite biomase. Aceşti parametrii fiind strâns legaţi.




La sfârşitul acestei prime fermentări, Substratul este transferat într-un tunel de Pasteurizare şi supus celui de al doilea procedeu termic, cel mai important din punct de vedere al selectivităţii.
Facem o scurtă recapitulare a schemei de lucru a Substratului pentru Champignon:

1)    prima fermentare în tuneluri oxigenate, în aer liber sau nu, numită şi prima fază
2)    a doua fermentare reprezentată de clasica Pasteurizare, reprezentând a doua fază
3)    faza a treia este Incubarea Substratului, care succede inoculării făcută într-un Tunel de Pasteurizare.

Totalitatea acestor trei faze reprezintă procedura compostului Indoor, cunoscută şi utilizată în mare parte a lumii.
Astăzi s-a modificat chiar şi aportul de nutrienţi folosit, Substratul nutritiv este mult mai bogat.
În anii 70-80, se vorbea de producţii de ciuperci Champignon în jurul a 20-25 kg/100 kg de substrat. Astăzi producţiile pot ajunge până la 35-38 kg.




În acei ani, materia primă utilizată la prepararea substratului de Champignon era bălegarul de cal, preluat din diferite locuri, hipodrom, ferme de cai sau firme specializate.
Bălegarul de cal, astăzi, este tot mai puţin prezent, din acest motiv, în mod universal, se folosesc paie şi găinaţ, binom care  a fost numit, compost sintetic.

Marile Platee(Fabrici de Compost) şi Ciupercarii cu Ciclu închis, în mod inteligent, utilizează şi alte materii prime, produse de agricultră şi de anumite industrii.
Una dintre cele mai importante caracteristici ale unui bun Substrat pentru Ciuperci, nu doar pentru Champignon, este Selectivitatea.
Acest parametru, împreună cu cel al Productivităţii, fără îndoială este cel mai important.

În cazul Compostului Indoor, Selectivitatea se obţine prin ciclu de Fermentare şi Pasteurizare: faza unu şi faza doi.
Fermentarea  este faza în care substanţele mai uşor de consumat, zaharuri simple, celuloză, forme azotate diverse, lipide, o parte sunt utilizate în scopuri energetice şi o altă parte transformate în substanţe mai complexe.


Aceste substanţe vor fi în cele din urmă cele utilizate doar de Miceliul nostru, datorită pachetului enzimatic cu care este dotat şi nu de către competitori.
Asta înseamnă Selectivitatea!
Nutrienţii, vin transformaţi într-un mixer de substanţe uşor asimilabile doar de către miceliul de Champignon, aşadar, procentul de miceliu(Spawn) folosit la inocularea  Substratului este mult mai scăzut faţă de cel utilizat pentru alte specii de ciuperci.

Procentul folosit la inocularea substratului de Champignon este de 0,7 litri de miceliu/ 100 kg.
Ce diferenţă faţă de Pleurotus sau alte specii, acum înţelegi la ce ne foloseşte Selectivitatea: să economisim!

Pentru Ciupercile Pleurotus Ostreatus, această afirmaţie, chiar dacă adevărată, este  si  putin contradictorie, pentru că o inoculare abundentă reprezintă şi un adaos în nutrienţi ( suportul nutritiv al Miceliului este reprezentat de boabe de grâu) şi o Incubare mai rapidă a Miceliului.
Plateele care produc Substrat pentru Champignon, cu trecerea anilor, au îmbunătaţit considerabil atât producţia cât şi gradul de Selectivitate al Compostului.

Selectivitatea este asigurată datorită fermentărilor pilotate ale fazelor unu şi doi, tratamentelor termice desfăşurate în interiorul Tunelului de Pasteurizare.
Aceste tratamente sunt pilotate, controlând temperaturile şi oxigenarea.
Prin Pasteurizare se distrug forme de viaţă care pot dăuna bunei desfăşurări a cultivării.
Acest tratament termic creează în interiorul Substratului câteva familii de Microorganisme Utile.



Continuă după prima fază să modifice materiile prime ale Substratului şi-i dau acel grad de Selectivitate de care are nevoie.
Microorganismele prezente reprezintă o biomasă cu care Miceliul
se poate şi hrăni.

P.S. Daca acest articol ti-a fost util, lasa-ne un comentariu si distribuie, Multumesc


Saculeti cu Compost gata pregatit inoculati cu Miceliu




Pleurotus Ostreatus

Saculeti cu compost de 15 litri (6 kg)produs in steril
In Faza 2-Foarte productiv

27 lei   Cumpara





Saculeti cu compost de(5 kg) produs in steril 
In Faza 2
prevazuti si cu strat de acoperire sterilizat
Foarte productiv

27 lei   Cumpara







     Shiitake
    
    Saculeti cu compost de 4 kg, produs in steril
     In Faza 2- Foarte productiv

      27 lei  Cumpara




    
    
    Ganoderma Lucidum

    Saculeti cu compost de 4 kg produs in steril
    In Faza 2-Foarte productiv

     27 lei  Cumpara





Pleurotus (Eryngii)
Saculeti cu compost de 5 kg produs in steril 
In Faza 2 .Foarte productiv

27 lei-  Cumpara



Hericium ( Coama Leului)

Saculeti cu compost de 5 kg produs in steril 

In Faza 2 .Foarte productiv

27 lei    Cumpara


Curs : Cultivarea Ciupercilor Pleurotus
Primest nr 1 DVD compus de nr 9 video si 
nr 1 Manual 

Subiectele tratate sunt explicate in mod clar si detaliat:
-        pregatirea substratului nutritiv (materia prima)
-          metode de pasteurizare a substratului
-     Cum să-ţi construieşti un *Tunel de Pasteurizare*
-          inocularea substratului
-          faza de incubare
-          pregatirea camerei de fructificare
-     Cum să ne construim singuri o instalaţie de      umidificare
-     Sistemul de ventilatie
-          faza de fructificare
-     Cum se combate Mucegaiul Verde (Tricoderma)
-     Boli si Parasite
-     RECOLTAREA ŞI ÎNTREŢINEREA
-     Cultivarea Ciupercilor Pleurotus pe Butuci de Lemn                                    
-     Cum se alege lemnul
-     Inocularea Butucilor
-     Cultivarea Ciupercilor in Zat de Cafea*: Cum? De ce?
-     Care ciuperci se pot cultiva in zat de cafea
-     Cum se cultiva ciupercile in zat de cafea
      canale de vanzare ( idei si sfaturi)
                                                              Costa 50 lei  Cumpara



Miceliu pentru Hobby 


Sunt Plic de 500 ml (280-300gr) 
Avem de: Champignon- Pleurotus- Shiitake- 
Ganoderma- Pioppino-Eryngii-Nameko

16 lei Cumpara


Suna acum si comanda 0720068592






Miceliu pentru Hobby si Mici Producatori


                            


1) Pleurotus sunt pungi de 3L (1,7 kg circa) costa 34,50 lei Cumpara

















2) Champignon- Punga de 3l ( 1,8kg circa) kg costa 39 le Cumpara















3) Shiitake - Punga 3 litri (1,7 kg circa) costa 39 leCumpara
















4) Pioppino- Punga 3 Litri (1,7 kg circa) costa 39 lei- Cumpara






5) Eryngii (Cardoncello)- Punga 3 litri (1,7 kg circa) costa 39 lei- Cumpara



6)Pholiota Nameko - Punga 3 litri (1,7 kg circa) costa 39 lei- Cumpara Acum



Miceliu pentru Producatori Mari, Medi 




Miceliu Champignon (Italspawn)

Miceliu este produs in Italia de la firma Italspawn unul dintre Liderii Mondiali in sectorul productiei de Miceliu.
Italspawn are o capacitate productiva de peste 12 milioane de litri de miceliu pe an. 
Livreaza un miceliu de inalta calitate in peste 24 de tari. 
Firma noatra a semnat un acord cu Italspawn pentru Distributia de Miceliu pentru ciuperci in Romania


Prezul este negociabil pentru cantitate importante

110 lei Cumpara Acum
                            Sau
Suna Acum si Comanda tel.0720068592 
sau 0740781299





Miceliu Pleurotus (Italspawn)


Miceliu Pleurotus cantitatea minima este o punga de 


De ce ar plati cineva 100 lei pentru o punga de Miceliu de 10 litri???
Raspunsul este simpluBeneficiile achizitionarii Miceliului de la Italspawn sunt enorme. Potrivit statisticilor, un numar foarte mare de ciupercari cumparand acest miceliu si-au marit veniturile cu peste 20%.

De exempluun cultivator de ciuperci Pleurotus din Italia pe numele Ricci Carlo inainte de a utiliza acest miceliu avea o productie de aproximativ 25%, apoi a trecut la Miceliul de la Italspawn, prin urmare productia sa a sarit pana la 30%, in consecinta venitul sau a crescut considerabil.

Si acestea nu sunt cazuri izolate: devine chiar o rutina pentru ciupercarii care aleg Miceliul Italspawn sa-si vada productia marita considerabil, in consecinta, mai multi bani in buzunar.

Iata un alt lucru important: fiind un miceliu de inalta calitate, procentul de miceliu folosit pentru inocularea compostului este mai scazut, in comparatie cu alte tipuri de miceliu care se gasesc in comert, prin urmare, nu vei plati mai mult, din contra, mai putin.


Acum fii atent: pretul este negociabil pentru ciupercarii care cumpara cantitati importante 
de miceliu.             100 lei Cumpara Acum

                                     
Livram in toata tara cu Fan Courier, sau Posta .

Sună Acum la acest număr de telefon 0720068592 şi  Comandă 

Sau poţi comanda la această adresă de e-mail italromtimis@gmail.com

                SAU COMANDA AICI

                                 Magazin on-line

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu