sâmbătă, 8 octombrie 2016

Ce este Miceliul?













Totalitatea de filamente celulare subţiri numite hife, duc la constituirea unei împletituri destul de compactă, numită miceliu. Iniţial, miceliul provine din germinarea sporilor de ciuperci şi apoi se multiplică prin diviziune celulară. Teoretic organul de reproducere al ciupercilor este sporul; în realitate însă, în cultivare se foloseşte miceliul.

Miceliul, nu doar la nivel de hobby dar şi industrial, este preparat de firme specializate care dispun de echipamente specifice şi de o inverosimilă igienă a metodelor de preparare, pentru a nu avea un produs contaminat: dacă într-adevăr, miceliul ar fi încă de la început contaminat, nu am putea cu siguranţă spera într-o bună reuşită a culturii.



În laborator, cantităţi mici de miceliu pur sunt inoculate pe substraturi sterile de cereale(mei, grâu şi ovăz în special), conţinute în mod normal în pungi de plastic. Odată ce miceliul a împânzit complet substratul, sunt trimise ciupercarilor pentru a inocula substraturile de cultură. 

Miceliul este uşor alterabil, deci, o conservare raţională stă la baza unui rezultat bun al culturii: de fapt, acesta trebuie conservat în frigider la o temperatură de 2°- 4°C.


















Chiar şi în frigider conservarea sa este limitată la 12 luni pentru miceliul de Champignion, la 40-60 zile pentru cel de Pleurotus, Shiitake, Ganoderma. Miceliul descris este cel utilizat în mod obişnuit atât la nivel de cultivare pentru un venit cât şi la nivel de hobby. 



Amatorul are de multe ori dificultăţi în conservarea miceliului(nu ştie cum trebuie păstrat ori ştie dar ignoră acest fapt).
Miceliul uscat nu este altceva decât miceliu proaspăt deshidratat cu dispozitive adecvate. Miceliul trebuie să fie uscat cu maşini care să dea suficiente garanţii de igienă, să nu-l încălzească, luandu-i astfel puterea germinativă, nici să-i rupă structura celulară deshitratându-l(liofilizare). 




Miceliul uscat, care doar în cazuri speciale se utilizează în cultivarea comercială, este răspândit la nivel amatorial.
Ciupercarul profesionist nu este interesat de miceliu uscat, pentru că, chiar dacă este bine pregătit, are un cost mai mare şi este mai uşor de contaminat în timpul procesului de inoculare şi rehidratare. 



Amatorul achiziţionează cu mai mare plăcere miceliu uscat, dat că, este mai uşor de conservat şi de transportat, ba mai mult pentru micile cantităţi de substrat pe care le va inocula, dificultăţile majore de utilizare nu reprezintă pentru el un mare risc financiar.

















Atunci când este posibil, mai ales în ceea ce priveşte costurile, este întotdeauna recomandat să se folosească miceliu proaspăt, indipendent de faptul că miceliul este proaspăt sau uscat, pentru unităţile de greutate de substrat se folosesc mereu aceleaşi unităţi de volum de miceliu.

Miceliul se comercializează la volum(litri) şi nu la greutate, care depinde de procentul mai mult sau mai puţin ridicat de apă conţinută. 
Atunci când se cumpără miceliu uscat este bine de ştiut că partea activă biologic(miceliul)este acea pulbere care acoperă boabele de cereale şi, parţial, conţinută în acestea, nu cerealele care sunt doar substratul de dezvoltare al miceliului.



P.S. Daca acest articol ti-a fost util, lasa-ne un comentariu si distribuie, Multumesc

   
                   

Miceliu pentru Mici Producatori





                                     

     
                         





1) Pleurotus sunt pungi de 3L (1,7kg circa) costa 42 lei Cumpara













2) Champignon- Punga de 3L ( 1,6 kg circa) kg costa 42 lei  Cumpara














3) Shiitake - Punga 3 litri (1,7kg circa) costa 42 lei Cumpara


Miceliu pentru Producatori Mari, Medii si Mici










Miceliu Champignon (Italspawn)

Miceliu este produs in Italia de la firma Italspawn unul dintre Liderii Mondiali in sectorul productiei de Miceliu.
Italspawn are o capacitate productiva de peste 12 milioane de litri de miceliu pe an. 
Livreaza un miceliu de inalta calitate in peste 24 de tari. 
Firma noatra a semnat un acord cu Italspawn pentru Distributia de Miceliu pentru ciuperci in Romania














Miceliu Champignon cantitatea minima este de 10 litri (6kg circa) si costa 120 lei

Prezul este negociabil pentru cantitate importante

Suna Acum si Comanda tel.0720068592








Miceliu Pleurotus (Italspawn)


Miceliu Pleurotus cantitatea minima este o punga de 

10 litri (6kg circa) costa 120 lei


De ce ar plati cineva 120 lei pentru o punga de Miceliu de 10 litri???
Raspunsul este simpluBeneficiile achizitionarii Miceliului de la Italspawn sunt enorme. Potrivit statisticilor, un numar foarte mare de ciupercari cumparand acest miceliu si-au marit veniturile cu peste 20%.
De exempluun cultivator de ciuperci Pleurotus din Italia pe numele Ricci Carlo inainte de a utiliza acest miceliu avea o productie de aproximativ 25%, apoi a trecut la Miceliul de la Italspawn, prin urmare productia sa a sarit pana la 30%, in consecinta venitul sau a crescut considerabil.











Si acestea nu sunt cazuri izolate: devine chiar o rutina pentru ciupercarii care aleg Miceliul Italspawn sa-si vada productia marita considerabil, in consecinta, mai multi bani in buzunar.
Iata un alt lucru important: fiind un miceliu de inalta calitate, procentul de miceliu folosit pentru inocularea compostului este mai scazut, in comparatie cu alte tipuri de miceliu care se gasesc in comert, prin urmare, nu vei plati mai mult, din contra, mai putin.
Acum fii atent: pretul este negociabil pentru ciupercarii care cumpara cantitati importante de miceliu.

Suna Acum si Comanda tel.0720068592












Miceliu Shiitake (Italspawn)

Miceliu este produs in Italia de la firma Italspawn unul dintre Liderii Mondiali in sectorul productiei de Miceliu.
Italspawn are o capacitate productiva de peste 12 milioane de litri de miceliu pe an. 
Livreaza un miceliu de inalta calitate in peste 24 de tari. 
Firma noatra a semnat un acord cu Italspawn pentru Distributia de Miceliu pentru ciuperci in Romania

Miceliu Shiitake cantitatea minima este de 10 litri (6kg circa) si costa 100 lei

Prezul este negociabil pentru cantitate importante

Suna Acum si Comanda tel.0720068592



Livram in toata tara prin Courier .
Sună Acum la acest număr de telefon 0720068592 şi  Comandă 
Sau poţi comanda la această adresă de e-mail italromtimis@gmail.com                
Magazin on-line










2 comentarii:

  1. Eu am diabet de tip 2 ,i-au pastile dim si seara ,ma simt bine,dar as dori sa iau si ceva natural.Ce imi propuneti,cum il primesc si pretul .Multumesc.Ps.puteti sa-mi oferiti si un mod de tratament ptr produs.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna ziua, noi nu suntem doctori naturopati, putem sa indicam care sunt ciupercile medicinale potrivite Diabetului, dar nu ne putem asuma responsabilitatea de a va spune in ce doze puteti lua pt a obtine rezultate benefice sanatatii dvs, am scris un articol despre ciuperca Ganoderma se afla pe prima pagina sau mergeti pe celalalt site al nostru Ciupercimedicinale.blogspot.ro aici gasiti diferite articole care va pot fi utile.

      Ștergere