joi, 20 aprilie 2017

Video-Pregatirea Substratul pentru Pleurotus cu Adaus de Suplemente




Dai clik pe acest linckhttps://www.youtube.com/watch?v=5H1PaRR08FY&t=20s


P.S. Daca acest VIDEO ti-a fost util, lasa-ne un comentariu si distribuie, Multumesc












4 comentarii:

  1. Buna ziua.Cu 3 oameni sa faci 1,5 tone de compost pe saptamana nu este economic.Numai manopera este 1000 lei pe tona de compost.La Nanesti se scoate compostul pana la 600 lei tona.Aveti vreo metoda de a scoate compostul macar la pretul acesta? La 38 de lei 3 kg de miceliu numai miceliu ar costa 380 lei. Ipsosul 20 lei, sacii 30 lei, paiele 60 lei(20 baloti mici la 3 lei), curent si lemne 20 lei.Mai ramane manopera 90 lei exact o zi de munca la un salariat cu carte de munca cu salariul minim pe economie.
    Trebuie o metoda cu manopera mai putina ca sa putem supravetui.Ce parere aveti?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ceau Florin aici nu vorbim de salariati,munca trebuie sa fie a ta cu familia, pentru salariati trebuie sa ai o ciupercarie macar cu 10 tuneluri.Pentru o afacere de familie inseamna ca trebuie sa lucrezi tu cu familia, nu tu sa fi patronul si sa-i platesti pe altii sa lucreze.Ai vorbit de Nanesti, dar cine nu este din apropiere ce face? transportul costa,si trebuie sa vezi ce randament scoti din acei saci cumparati, trebuie sa fie un randament marisor ca sa poti sa-ti acoperi cheltuielile de achizitie a sacilor si transportul(oricum chiar si cumparand saci, trebuie sa te ocupi tu, nu salariatii).

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua.
    Am gasit foarte greu mesajul si raspunsul dat.Poate ar trebui niste scurtaturi.
    Am o hala de 1150mp cu 8 celule a cate 120mp. Una din celule o folosesc ca sala de ambalare iar alta la prepararea sacilor.Initial mi-am propus sa cumpar cate 10 tone de compost pe saptamana si sa umplu cate o celula. Ciclul trebuia sa se repete la 6 saptamani. Am luat compost de la Nanesti si nu a mers cum am vrut si din cauza mea dar si din cauza compostului.Plus ca fabrica nu facea in fiecare saptamana si de aici s-au terminat toate calculele. M-am apucat de facut singur compost in jur de 6 tone pe saptamana.In jur de 1,5 tone pe zi. Luni, marti miercuri si joi pasteurizez iar marti, miercuri, joi si vineri pun in saci.Am facut asta in 6 oameni, 2 macina si pasteurizeaza paiele iar 4 fac sacii. Eu sunt unul din primii 2.Aveti pe cineva care face cantitati mari de compost si foloseste ceva utilaje? Si masa de amestecat compost cu gaura de umplere a sacilor este buna dar nu am vazut cum se face exact.In momentul cand ies ciupercile incep distributia si o las mai incet cu facut sacii.Am firma si o gramada de taxe si impozite plus ceva rate la banca. As vrea sa produc cu un cost de productie mai mic. Se poate vedea undeva o ciupercarie medie? Cand scriu parca imi vad ceva din greseli si poate l-e corectez.Ce parere aveti?
    Multumes.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buna ziua,
    1150mp este suprafata pentru o ciupercarie intensiva nu medie,daca trebuie sa platesti atatea persoane pentru pregatirea compostului, nu ai cum sa iesi pe plus.Nu stiu ce fel de utilaje folosesti sau daca ai tunel de pasteurizare, oricum compostul pentru o asa suprafata mare este mai bine sa-l cumperi dar de la firme specializate din Ungaria.De cati ani cultivi ciuperci? Ai plecat din start cu firma si o suprafata asa de mare?Cand este vorba de suprafete asa de mari unica solutie este sa cumperi compostul, nu poti sa reusesti sa ai costuri mai mici de productie facand aproape 2 tone pe zi fara utilaje speciale care costa o gramada de bani.

    RăspundețiȘtergere