Pleurotus:Ghid Complet cum se cultiva pe Compost(incepatori)

Pregatirea compostului pentru Pleurotus- Faza 1

















PLEUROTUS OSTREATUS este ciuperca care va poate initia, 
nu are parametrii asa rigizi. 
La inceput nu va ganditi la profit sau la productivitatea compostului,  
doar la experienta pe care o veti acumula.
Cand formarea dvs a ajuns la un nivel mai ridicat puteti sa va ganditi la dezvoltarea afacerii, dar mereu cu pasi mici. 

Oricum cu cat invatati mai mult, cu atat castigati mai mult.
Incepem sa vorbim despre pregatirea compostului  pentru Pleurotus:
Miceliul pentru a se dezvolta are nevoie de un substrat nutritiv cu un 
continut ridicat de  polizaharide si lignina, dar scazut in saruri minerale.

Adaugand in compost suplimente ca: malai, tarate, orz, faina de soia 
si azot crestem simtitor nivelul productiei.
La inceput nu folositi aceste suplimente, deoarece este prea riscant.
Cand veti avea o experienta bogata  veti puteti sa va ganditi
la acestea.

Sunt multe retete si materiale care se pot folosi, cea mai simpla 
metoda este cea cu paie de grau, pentru ca prezinta o textura mai 
buna (sunt mai tari) fata de celelalte care au o textura mai slaba. 
Paiele trebuie sa fie bune sa nu prezinte pete de mucegai, si sa nu 
miroasa a mucegai, daca puteti le maruntiti, daca nu le lasati asa.
 



O faza foarte importanta este Pasteurizarea, fundamentala pentru 
obtinerea unui compost bun. 
Citim carti sau diferite articole gasite pe internet sau aflam de la 
diversi vanzatori ca fara tunelul de pasteurizare nu se poate face, 
da, sunt de acord pentru ciupercariile mari, dar incepatorii, 
amatorii si micii producatori care nu-si pot permite tunelul, ce fac? 
trebuie sa gaseasca diferite solutii pentru a-si atinge scopul. 

Pasteurizarea nu este altceva decat un tratament termic care va 
elimina o parte din microorganismele si microflora “dusmani si 
competitori” ai miceliului nostru, cu acest tratament (cu aburi, 
apa calda, si pasteurizare la rece-chimica ) daca procedam corect 
ajungem sa dam miceliului nostru un avantaj macar de 15 zile, 
adica nu va avea probleme cu competitorii.

Acum eu va explic una din multele metode, dar cu siguranta una 
dintre cele mai bune (personal folosesc aceasta metoda si mereu 
cu succes), pentru Pasteurizarea compostului este cea cu apa calda. 
In acest caz folosind paie de grau,va trebuie macar un butoi de 
fier unde incalziti apa pana la 80 grade celsius, apoi turnati apa in 
alt butoi unde ati pus paiele, apa trebuie sa acopere paiele , puneti 
un capac pe butoi si-l  lasati 3-4 ore,dupa care trebuie sa goliti apa 
si sa lasati paiele sa se scurga circa 6-8 ore.








Insamantarea(Inocularea) Compostului de 

Pleurotus*- Faza 2


Dupa ce paiele s-au scurs trecem la faza de inoculare, este recomandat  
sa se faca intr-un loc inchis sau macar acoperit, pregatim o suprafata 
betonata spalata si dezinfectata cu clor sau mai bine cu Virocid, 
asteptam sa-si faca efectul macar o ora, apoi punem materialul 
de baza care a fost in prealabil pasteurizat in acest caz este vorba 
despre paie de grau, le intindem pe beton sub forma unui strat cu 
o inaltime in jurul a 10 cm, pe suprafata de paie imprastiem un 
amestec de var (50%), ipsos de modelaj (50%) puteti sa puneti 
in jur de 2-3% din greutatea compostului.
















Amestecati  bine si refaceti stratul cu o grosime de 10 cm, incepand 
din luna aprilie pana in luna septembrie trebuie sa adaugati in compost o solutie(Dimitin) impotriva musculitelor,  2-3 ml pentru 100 kg 
de compost, in acest fel musculitele nu mai vor depune oua in 
compostul vostru, acestea pot  crea daune serioase

Reamestecati si intindeti suprafata la aceeasi grosime de 10 cm, 
acum trebuie sa adaugati miceliu, 3 litri la 100-120 kg de compost, 
il sfaramitai bine si-l distribuiti uniform pe toata suprafata.
Acum cu ajutorul unei lopeti incepeti sa umpleti sacul cu compost, 
incercand sa-l comprimati bine in asa fel incat sa nu ramana bule 
de aer, umpleti sacul lasand spatiu pentru al inchide legandu-l cu o 
sfoara sau coarda(vezi poza), odata ce ati legat sacul, trebuie sa-i 
faceti gauri pe unde vor iesi ciupercile, scrieti pe sac data si tipul 
hibridului, apoi puneti sacii in incubator.

Faza 3-*Incubare si Incubator*

Ce este Incubarea: cresterea si dezoltarea Miceliului, si va fi completa 
cand compostul vostru va fi impanzit total, devenind alb.
Faza de incubare este foarte importanta, trebuie sa fie facuta corect 
respectand parametrii de baza.

Locul unde veti pune compostul va fi incubatorul.
Incubatorul ar trebui sa fie separat (daca folositi metoda cu saci) 
de spatiul unde vor creste ciupercile (camera de fructificare).



Cum amenajam Incubatorul:

Pe jos ar trebui sa fie beton, daca nu, intindeti pe toata suprafata 
o folie de nylon, puteti sa puneti rafturi pana la 3 nivele in acest fel 
vor intra mai multi saci, pe jos aveti nevoie de tub de picurare pentru 
a crea o umiditate constanta.

Trebuie sa va ganditi si la incalzire, o metoda care v-ar tine controlata 
temperatura cu un termostat.
Aveti nevoie de lumina cand trebuie sa controlati si sa lucrati in 
incubator, deci este necesar macar de un bec.

Parametrii pe care trebuie sa-i respectati in faza de incubare valabili 
pentru majoritatea speciilor de ciuperci:

-          temperatura ar trebui sa fie constanta zi-noapte 22-25 grade, 
prezenta termometrului este indispensabila
-          daca temperatura este prea scazuta, durata de dezvoltare a 
miceliului va
fi mai lunga, cu posibilitatea aparitiei mucegaiurilor
-          daca va fi prea ridicata exista riscul ca miceliul sa se 
supraincalzeasca, 
in consecinta se dezvolta mucegaiuri
-          umiditatea in jur de 70%, de aceea higrometrul este foarte 
important
-          lumina nu este necesara
-          schimb de aer nu trebuie
Timpul de incubare  tine de la 15-21 zile in functie de hibrizii folositi, 
oricum sacii trebuie sa fie complet albi.


Faza 4- *Fructificarea si Camera de Fructificare*

Odata finalizata faza de incubatie mutati sacii in camera de fructificare.
Fructificarea incepe cand primele primordii incep saiasa din compost 
si se dezvolta pana la faza de recoltare.

Cum trebuie amenajat locul de fructificare?

Sa luam ca exemplu o sera (dimensiunile in functie de posibilitatile fiecaruia), structura se poate face cu materiale la mana a doua (fier mai bine), acoperita cu strat dublu de folie la mijloc vata de sticla, pe jos daca nu va permiteti beton, intindendeti pe toata suprafata o folie.















Rafturile pot fi suprapuse pe 3 nivele, dispuse pe mai multe randuri 
(1-2 sau 3 in functie de dimensiunea spatiului), important este sa va 
lasati  benzi de circulatie intre ele.

Umiditatea- sunt multe modalitati pentru a o crea, cea mai economica 
este cu siguranta utilizarea tubului cu picatura intins pe jos, sau o 
modalitate putin mai scumpa dar mai eficienta ar fi crearea de perdele 
de apa pulverizata la joasa presiune pozitionate in partea superioara a 
serei chiar in centrul benzilor detrecere.

Sistemul pulverizarii la inalta presiune este cel mai bun dar si cel mai scump.

Sistemul de ventilatie- avem nevoie de un ventilator pozitionat in partea de jos a serei care va trage afara CO2(dioxid de carbon).
In partea superioara este necesar un ventilator care sa aduca aer curat.
V-am exemplificat cazul unei sere, dar ar putea fi si un beci, o hala, 
un garaj, un grajd, important este sa-l amenjati asa cum v-am explicat 
mai sus.

Lumina- daca nu patrunde lumina naturala, trebuie sa puneti neoane,
 unu 30 wat la fiecare 10 mp
Cu privire la parametrii care trebuie respectati in faza de fructificare 
variaza in functie de hibrid, va dau o indicatie:
-          umiditate 80-90%
-          temperatura 12-20 grade
-          lumina macar 8 ore/zi
-          
schimb de aer frecvent
Primul val apare la o distanta de circa 10-15 zile de la iesirea primordiilor si
este foarte productiv, al doilea val dupa 15-20 zile, apoi cel mai putin
productiv va fi al treilea val.

Daca ati lucrat bine, productia va fi de la 20% pana la 28% din greutatea compostului. 

Asadar daca ati facut saci de circa 15 kg veti recolta cam 3-4,2 kg de ciuperci vandute cu 10 lei/kg va ramane un bun profit.














Suntem Claudio şi Alina, distribuim în toată ţara, Miceliu si  
Compost gata pregatit pentru Cultivării Ciupercilor.

Îi Ajutăm pe cei interesaţi de Lumea Ciupercilor, să întreprindă 
un parcurs pregătitor şi să-şi atingă obiectivul Cultivării Ciupercilor Comestibile şi Medicinale.


DE CE OAMENII CUMPĂRĂ DE LA NOI?
CE BENEFICII AI PUTEA AVEA CUMPĂRÂND DE LA NOI?

# 1: Garanţia unui produs certificat şi de înaltă calitate

# 2: Un produs mereu proaspăt datorită volumului mare 
de vânzări, în consecinţă timpul de staţionare în camera 
frigorifică este foarte redus

# 3: Livrare rapidă şi punctuală

# 4: Un raport CALITATE - PREŢ foarte bun

# 5: O asistenţă şi Consultanţă de mare valoare, ai la 
dispoziţie un site unde vei putea găsi informaţii în orice 

# 6: Poţi  să ne suni dacă ai nevoie de clarificări ulterioare  
sau sfaturi.

# 7: Un Magazin on-line 

# 8 Suplimente pe baza de Ciuperci Medicinale

Doresti sa Inveti sa Cultivi Ciuperci Pleurotus

Cu timpul iti dai seama ca prea multe informatii, nu te ajuta la nimic, doar informatiile care pot intr-adevar duce la realizarea a ceea ce cauti.
Nu este vorba sa adaugi, ci mai degraba sa elimini o parte din informatii.
Toti vrem sa economisim timp, sa fim mai eficienti si sa facem cat mai mult cu un efort minim.
Daca intr-adevar doresti sa Inveti sa Cultivi Ciuperci Pleurotus
 fara sa te mai preocupi de aparitia inevitabila a foarte multor 
greseli, atunci acesta ar putea fi un moment important pentru a incepe cu pasi mici realizarea ciupercariei tale.

Doresti sa-ti creezi un venit suplimentar Cultivand Ciuperci 
Pleurotus ??

Doresti un ghid care sa te ajute in rezolvarea problemelor pe
 care le vei intampina pe parcurs...?

Acest Curs este destinat celor care sunt interesati de 
Cultivarea Ciupercilor Pleurotus.
Un ghid pas cu pas pe tot parcursul cultivarii.

Curs : Cultivarea Ciupercilor Pleurotus



















Primest nr 1 DVD 
Compus de: 
nr 10 video si  nr 1 Manual (PDF)

Subiectele tratate sunt explicate in mod clar si detaliat:

-     -  pregatirea substratului nutritiv (materia prima)
-    metode de pasteurizare a substratului
-     Cum să-ţi construieşti un *Tunel de Pasteurizare*
-      inocularea substratului
-      faza de incubare
-      pregatirea camerei de fructificare
-     Cum să ne construim singuri o instalaţie de             umidificare
-     Sistemul de ventilatie
-      faza de fructificare
-     Cum se combate Mucegaiul Verde (Tricoderma)
-     Boli si Parasite
-     RECOLTAREA ŞI ÎNTREŢINEREA
-     Cultivarea Ciupercilor Pleurotus pe Butuci de Lemn                                    
-     Cum se alege lemnul
-     Inocularea Butucilor
-     Cultivarea Ciupercilor in Zat de Cafea*: Cum? De ce?
-     Care ciuperci se pot cultiva in zat de cafea
-     Cum se cultiva ciupercile in zat de cafea
      canale de vanzare ( idei si sfaturi)
                                                              Costa 65 lei  Cumpara

Ti-ar placea să cultivi Ciuperci pentru tine si familia ta, sau pentru
 un Venit suplimentar?

Ti-ar Placea să ai mereu Ciuperci Proaspete Acasă?


De ce să le cumperi de la supermarket la prețuri adesea excesive,
 când ai putea să înveți cum să le cultivi într-un mod simplu,sănătos
 și economic.

Cultivarea directă a Ciupercilor este alternativa cea mai  bună 
culegerii lor în pădure ( legată de caracterul sezonier al produsului 
și de timpul dedicat căutării) sau achiziționării din piețe sau din 
supermarketuri.

Cu ajutorul sfaturilor noastre vei descoperi cum se cultivă
 ciupercile și se obțin recolte generoase lipsite de reziduuri chimice și
 fitosanitare.























Saculeti cu compost (inoculati) pentru ciuperci Pleurotus

Sunt saculeti gata insamantati, de  6 kg,

Foarte productivi.Trimitem in toata tara prin
 Courier. 


25 lei  Cumpara












OFERTA pentru Cine cumpara 4 saculeti + 1 

GRATIS - 100 lei

Trimitem in toata Tara prin Courier 

(pentru aceasta greutate percepe 45 lei)

100 lei  CUMPARA ACUM

 SAU SUNA ACUM SI COMANDA 0720068592 

Pentru cine Cumpara 10 saculeti 

primeste 2 GRATIS

Dar  pentru aceasta OFERTA  plata se face 

in avans in contul firmei

Trimitem in toata Tara prin Courier 

(pentru aceasta greutate percepe  90 lei 

10 + 1 gratis Saculeti Mari (10 kg) 300 lei 














Pentru cine ridica de la noi 10 saculeti mari de 10 kg 

Suna acum si Comanda 0720068592

Cateva Poze primite de la clientii care au 
cumparat Saculeti de la noi





















Stiai ca procesul de achizitie a Miceliului este foarte important ?

Stiai că este primul pas, spre o buna Reuşită, spre Succesul 

mult dorit ? 

PARTENER de Încredere pentru Producerea de Succes a 
Ciupercilor

De mai bine de 30 de ani in sectorul Productie de MICELIU 

pentru Ciperci.


Miceliu pentru Hobby si Mici Producatori





                           
Miceliu Pleurotus sunt pungi de 3L (1,7 kg circa) 
48 lei Cumpara













MIceliu pentru Pleurotus, pe baza de rumegus produs in Romania, 
ambalate in pungi de 5 litri in jur de 3 kg la pretul de 
35 lei  Comada Acum


Miceliu pentru Producatori Mari, Medi 










Miceliu Pleurotus (Italspawn)


Miceliu Pleurotus cantitatea minima este o punga de 

De ce ar plati cineva 130 lei pentru o punga de Miceliu de 10 litri???
Raspunsul este simpluBeneficiile achizitionarii Miceliului de 
la Italspawn sunt enorme. Potrivit statisticilor, un numar foarte 
mare de ciupercari cumparand acest miceliu si-au marit veniturile 
cu peste 20%.

De exempluun cultivator de ciuperci Pleurotus din Italia pe numele 
Ricci Carlo inainte de a utiliza acest miceliu avea o productie de aproximativ 
25%, apoi a trecut la Miceliul de la Italspawn, prin urmare productia sa a
 sarit pana la 30%, in consecinta venitul sau a crescut considerabil.


Si acestea nu sunt cazuri izolate: devine chiar o rutina pentru 
ciupercarii care aleg Miceliul Italspawn sa-si vada productia marita 
considerabil, in consecinta, mai multi bani in buzunar.
Iata un alt lucru important: fiind un miceliu de inalta calitate, 
procentul de miceliu folosit pentru inocularea compostului este 
mai scazut, in comparatie cu alte tipuri de miceliu care se gasesc 
comert, prin urmare, nu vei plati mai mult, din contra, mai putin.
Acum fii atent: pretul este negociabil pentru ciupercarii care 
cumpara cantitati importante de miceliu. 
130 lei  Cumpara Acum
                                     Sau
Suna Acum si Comanda tel.0720068592 











Miceliu Champignon (Italspawn)

Miceliu este produs in Italia de la firma Italspawn unul dintre Liderii 
Mondiali in sectorul productiei de Miceliu.
Italspawn are o capacitate productiva de peste 12 milioane de litri de
 Miceliu pe an. 
Livreaza un miceliu de inalta calitate in peste 24 de tari. 
Firma noatra a semnat un acord cu Italspawn pentru Distributia de
 Miceliu pentru ciuperci in Romania
















Prezul este negociabil pentru cantitate importante

130 lei Cumpara Acum














2) Miceliu ChampignonPunga de 3l ( 1,7 kg circa) kg costa 
48 lei  Cumpara















3) Miceliu Shiitake - Punga 3 litri (1,7 kg circa) costa 
48 lei Cumpara






5) Miceliu Eryngii - Punga 3 litri (1,7 kg circa) costa 48 lei- 













Livram in toata tara prin Curier.

Sună Acum la acest număr de telefon 0720068592 şi  Comandă 

Sau poţi comanda la această adresă de e-mail italromtimis@gmail.com

             

                           


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu