joi, 18 august 2016

Ciupercile Champignon

Ciupercile Champignon, AgaricusBisporus, sunt printre cele mai folosite ciuperci în bucătărie datorită costului accessibil cât şi pentru faptul că le putem găsi pe piaţă tot timpul anului.


 Ciuperca Champignon este cea mai cultivată deoarece este bună, hrănitoare, şi uşor de preparat. Fiind o vegetală lipsită de clorofilă, nu are nevoie de lumină pentru a se dezvolta, dar trebuie să găsească în substratul de cultivare substanţele potrivite.


Corpul ciupercii este format din două părţi respectiv carpofor în partea aeriană şi hife miceliene în partea subterană.

Carpoforul este alcătuit din două părţi:pălărie şi picior.
Pălăria cu un diametru de până la 12 cm, câteodată chiar mai mare, foarte cărnoasă, de culoare albă, brună şi crem, de multe ori prezintă suprafaţa scămoasă.


 Lamelele: culoare roşie, devin de culoarea ciocolatei în puţin timp şi în cele din urmă maro închis; libere şi mai ales dense.
Piciorul: ferm, plin, scurt, alungit, conic umflat la bază şi cilindric, de culoare albă.

Carnea: de culoare albă, cu o uşoară tentă de roşu decă este expusă la aer.
Mirosul: plăcut, asemănător cu cel al muşchiului sau a ierbii mototolite în mână.
Gustul: spre dulce, rezultă mai puternic la exemplarele mai mature.






În ciupercile Champignon se găseşte multă apă, puţine calorii şi puţine grăsimi, puţinele prezente sunt de tipul polisaturate (grăsimi foarte importante pentru nutriţie). Sunt o optimă fonte de vitamina D.

Aceste proprietăţi nutritive se dovedesc a fi de mare importanţă pentru cine urmeză o dietă lipsită de carne; într-adevăr ciupercile sunt o optimă bază în alimentaţia vegetariană, asociate lactatelor, fructelor, ierburilor aromatice şi condimentelor.



Ele sunt, de asemenea, recomandate în dietele de slăbire pentru că conţin puţine grăsimi şi sunt bogate în enzime speciale care inhibă absorbţia intestinală a excesului de grăsimi, favorizând controlul greutăţii.

Din studii efectuate recent se pare  că ciupercile Champignon au proprietăţi antitumorale şi stimuleză sistemul imunitar, fapt susţinut de Asociaţia naţională a medicilor Fitoterapeuţi.

Originea cuvântului Champignon vine din limba franceză şi înseamnă ciupercă.
Numele derivă de la faptul că cultivarea sa la nivel industrial a început în Franţa, lângă Paris.
De acolo s-a răspândit în multe alte ţări.

P.S. Daca acest articol ti-a fost util, lasa-ne un comentariu si distribuie, Multumesc











P.S. Urmareste-ne si pe Facebook!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu